Sigurnost plaćanja

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128 bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prenosa. Time je omogućen siguran prenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računara i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i finansijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautorizovanog pristupa. Monri Payment Gateway je sertifikovan prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima. Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu ličnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su neophodni za ispunjenje naših obaveza; informišemo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni sa lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši zaposleni i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Uslovi kupovine

Ovim se uslovima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama.

Bicikla.ba Internet stranice mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sljedećim uslovima i pravilima.

Trgovac je BE – HA PROMO d.o.o, a kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je trgovcu te izvrši plaćanje putem kreditnih kartica ili pouzećem.

Naručivanje

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe.

Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu.

Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama, uključujući PDV.

Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u Korpu.

Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

Plaćanje

Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se online jednom od kreditnih kartica: Mastercard®, Maestro®, Visa, Discover, American Express.

Kupovina i plaćanje proizvoda moguća je i na rate:

Do 12 rata sa Mastercard, Maestro, Visa i Discover karticama.

Do 12 rata sa American Express karticama.

Reklamacija – obavijest o načinu prigovora kupca

Kupac ako uoči neki nedostatak na proizvodu ima pravo, da u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača BiH, uputi prodavcu prigovor/reklamaciju. Prilikom prijema ili preuzimanja robe putem prodaje posredstvom webshopa, dužan je pregledati robu, te ako primjeti oštećenja ili nepravilnosti, odmah napraviti prigovor/reklamaciju na slijedeći način: – putem pošte na adresu: BE-HA PROMO d.o.o. Sarajevo, Ul.Gradačačka 29/5,  71000 Sarajevo, – putem telefona 033 549 810, – elektronskom poštom na email adresu: info@bicikla.ba, ili – direktno u prodavnicama prodavca gdje je račun izdat. Takođe, u slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Povrat proizvoda tada radi preko isti kompanije brze pošte, preko koje je i dobio proizvod, ili ako se drugačije dogovori sa prodavcem. Proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca, a kupac nije izjavio prigovor/reklamaciju u roku 24h, smatra se da nisu imali vidljivih  nedostatak i ne podliježu reklamaciji. Prodavac će odgovoriti pisanim putem na prigovor potrošača u roku od 7 dana od dana zaprimanja prigovora/reklamacije. Evidenciju o uloženim prigovorima prodavac će čuvati u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Kupac se uvijek može prodavaocu obratiti s upitima, sugestijama, prijedlozima putem naznačenih tel. brojeva i adresa.

Isporuka

Dostavu svih naših proizvoda vršimo putem svih ovlaštenih i certificiranih kompanija brze pošte, kao što je X EXPRESS.

Cijena dostave je 17KM za robu vrijednosti do 200 KM, a preko 200KM dostava je besplatna. U periodu rasprodaja kupac plaća dostavu robe bilo koje vrijednosti.
 

Rok isporuke je 24h, od dana potvrde o plaćanju, a najduže tri radna dana za područje Bosne i Hercegovine, odnosno najduže osam radnih dana za područje izvan BiH.

U slučaju odbijanja preuzimanja proizvoda bez valjanog razloga, prodavac ima pravo zahtijevati nadoknadu svih nastalih troškova.

Općenito

BE – HA PROMO d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uslova i pravila. Sve promjene primijeniće se na korištenje bicikla.ba stranice. Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine.

Usluge koje Vam pruža BE – HA PROMO d.o.o. Internet prodavaonica ne uključuje troškove koje snosite koristeći računarsku opremu i usluge za pristup našim stranicama.

BE – HA PROMO d.o.o nije odgovorna za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.