Trek se pridružuje Pokretu za odgovorno pakovanje

Joining dozens of other brands in an initiative launched by prAna, Trek Bicycle signed on to the Responsible Packaging Movement to remove plastics from consumer packaging

Kao dio naše posvećenosti uklanjanju plastike za jednokratnu upotrebu i suvišnog otpada iz našeg lanca opskrbe ambalažom, Trek se pridružio Pokretima odgovornog pakovanja na čelu s brendom odjeće, prAna. Pokret je skupina marki istomišljenika koji koriste svoj položaj kako bi se pozabavili problemom ogromnih količina plastičnog otpada koji muči Zemljine oceane. Zajedno traže stvaranje svijeta u kojem postoji manje plastike.

Možda je najveća korist Pokreta zajednički indeks plastičnih alternativa za koje su drugi članovi utvrdili da utječu na pozitivne promjene u okolišu bez žrtvovanja zaštite proizvoda. Ova kurirana lista rješenja plastičnog otpada imat će izuzetan utjecaj na naš napredak u uklanjanju plastike s Trek-a i Bontragerpackaging-a.

Kako bi se pozabavili rastućim problemom zagađenja plastikom, svi Trek objekti postat će odlagalište otpada, naše kutije za bicikle eliminirat će svu plastiku, a ambalaža okrenuta potrošačima do 2024. godine bit će bez plastike za jednokratnu upotrebu.

U vrijeme kada je smanjenje emisije ugljika glavni fokus na održivosti, mnogi se mogu pitati zašto nam je toliko stalo do našeg plastičnog otiska. Za početak, pjene na bazi plastike nevjerovatno je teško reciklirati; tankoplastične vreće najčešće se ne mogu reciklirati i vrlo je vjerojatno da će prilikom sljedeće vožnje puhati iz smeća i završiti u okeanu ili duž ceste; i i patentni zatvarači se gotovo uvijek odlažu na odlagališta (uz to ih je teško ponovno koristiti nakon što ih uklonite). Da bi se pružio veći kontekst, svjetske deponije rastu za 1,3 milijarde tona svake godine, a fondacija Ellen MacArthur ustanovila je da će ocean do 2050. godine sadržavati više plastičnog otpada od ribe ako ne suzbijemo svoju ovisnost o plastici za jednokratnu upotrebu.

Ne možemo zatvoriti oči zbog očiglednih uticaja naših sistema pakovanja na naše prirodno okruženje.

Pridruživanje RPM-u nije naš prvi korak ka ambalaži bez plastike. Prije 2020. godine Marlin kutija za bicikle sadržavala je 24 komada plastične ambalaže za jednokratnu upotrebu kako bi vaša nova volzilica bila svježa od sklapanja do najbližeg trgovca. Sada koristi 12 komada. Ali bicikli nisu sve što radimo. Svaki Bontragerov dres, par kratkih hlača, jakna i sličan odjevni predmet dolaze umotani u polietilensku vrećicu kako bi zaštitili materijal od prljavštine i migracije boje zbog vlage. Rukavice, kavezi za šišmiše i ostali dodaci koriste najlonske patentne zatvarače za pričvršćivanje na svoje kartonske viseće oznake. Za remont ovih sistema potrebno je puno moždanih ideja, a tu će nam pomoći mreža pionira ambalaže.

Iako je zaštitno pakiranje ključno za održavanje integriteta naših proizvoda za naše kupce, vlasnicima novih uređaja i trgovcima često ostaje hrpa plastičnog otpada. Potpisujući se u Pokret za odgovorno pakiranje, pojačavamo napore prema budućnosti bez plastike za naše trgovce i potrošače koji čine bolji svijet za život i vožnju.

Kliknite ovdje za više informacija o prAninom Pokretu za odgovorno pakiranje.