Kako da budete sigurniji tokom vožnje e-bicikla

Šest stvari koje treba znati za najbolje iskustvo na vašem električnom biciklu

Kada se vozite ili putujete na e-biciklu, sa sobom možete nositi više, a manje se znojiti, ići brže s manje napora i izbjegavati gužve i parkirne garaže. Osim toga, vrijeme provodite vani vježbajući.

E-bicikli su zabavni, intuitivni i jednostavni za vožnju. Kao i na bilo kojem biciklu, poznavanje nekih sigurnosnih savjeta za vožnju vašeg e-bicikla učinit će vaše iskustvo toliko zabavnijim i korisnijim. Slijedite ovaj video kako biste naučili na što treba imati na umu kada vozite e-bicikl.

Počnite polako – možda će biti primamljivo odmah uključiti svoj e-bicikl i podesiti na najbrža podešavanja, ali preporučujemo da krenetepolako i započnete s postavkom male snage za prvih nekoliko vožnji. Također preporučujemo vožnju na velikom praznom parkiralištu ili cestom zatvorenoj za promet dok se upoznate sa svojim novim e-biciklom.

Kočite prije – veća snaga, veća brzina i teži okvir znače da ćete na svom e-biciklu morati početi usporavati prije nego što biste to učinili na uobičajenom biciklu.

Kočite lagano i ravnomjerno – U osnovi svi e-bicikli imaju disk kočnice, što znači bolje kočenje u svim uvjetima. Kad se naviknete na novi bicikl i kočnice, pazite da uvijek kočite lagano i postepeno, ravnomjernim povlačenjem obje ručice kočnice.

Vozite s posebnom pažnjom – e-bicikli izgledaju baš kao i obični bicikli, pa ljudi možda neće očekivati ​​da ćete voziti toliko brzo kao što to omogućava vaš e-bicikl. To znači da biste trebali biti posebno oprezni i posvetiti veću pažnju okolini dok vozite.

Slijedite pravila puta – vaš novi e-bicikl donijet će vam novi nivo slobode i zabave – ali vi ste i dalje odgovorni za poznavanje i poštivanje svih pravila saobraćaja i staza u vašem području. Mnogo je stvari koje volimo kad su u pitanju E-bicikli, pa učinite i vi svoj dio u tome da pokažete kako su zabavan način vožnje. Nitko ne voli nepromišljenog vozača, pogotovo kada je na e-biciklu.

Na kraju, uvijek nosite visokokvalitetnu kacigu koja vam odgovora svaki put kad uskočite na bicikl, bez obzira koliko daleko išli!

Tekst preuzet sa:
https://blog.trekbikes.com/en/2021/03/25/tips-for-safer-e-bike-rides/