Kako urediti svoj zatvoreni biciklistički prostor

Vožnja unutra ove zime? Evo kako da je zavolite.

Imaš svoj bicikl. Imate svoj biciklistički trener. Sada je vrijeme da postavite svoju pećinu bola (naznačite grmljavinu i munju).
Ne brinite – samo zato što se zove “pećina bola” ne znači da mora biti neugodna. U stvari, izvući ćete mnogo više od svog zatvorenog prostora za jahanje ako zaista volite biti u njemu. Postavljanje je jednostavno, potrebno je samo nekoliko promišljenih izbora i moći ćete da se vrtite kroz zimsko plavetnilo bez ičega na umu osim slatkog proljeća koje je pred vama.

1. Hajde da počnemo
Odlučite gdje želite da postavite svoju trenerku. Gdje god planirate da se vozite, morat ćete izdvojiti prostor veličine 6×6 stopa za svoju novu postavu. Pobrinite se da bude negdje gdje ćete poželjeti da provedete vrijeme, možda blizu prozora za malo prirodnog svjetla. Razmislite o dodavanju strunjače. Iako je ovo više želja nego potreba, pomoći će u zaštiti vaših podova i prigušiti zvuk vašeg vježbanja.

2. Neka bude zabavno
Zatim razmislite o tome kako ćete vožnju u zatvorenom učiniti zabavnijom. Ako možete da se vozite ispred televizora, to je odlično! U suprotnom, postavite stočić ili stočić za laptop za gledanje omiljene emisije ili filma dok se vrtite. Ovo je idealno mjesto ako imate pametan trening i želite zaroniti u trening virtuelne stvarnosti.

3. Ventilacija je ključna
Kada se vrtite u zatvorenom prostoru, proizvodit ćete mnogo više topline nego što biste očekivali. Postavite ventilator kako biste se rashladni i uzmite ručnik ili dva. Stavite jednu ispod trenerke, a drugu na dohvat ruke.

Zaštitite svoje podove i prigušite glasne zvukove kada trenirate sa strunjačom

Pojednostavite svoje postavljanje i zabavite se dok vozite

Vaš biciklistički trener je spreman za grupne vožnje u Zwiftu, penjanje na Dolomite u Rouvyju ili jednostavno vježbanje.

4. Hidratirajte i krenite
Sav taj dodatni znoj znači da su hidratacija i ishrana izuzetno važni. Za duže vožnje trenažerom trebali biste unaprijed planirati mješavinu pločica, žvakača s elektrolitom i bilo koje druge lako probavljive grickalice. Nuun tablete za hidrataciju su odličan dodatak svakom treningu. Držite ih na dohvat ruke za lakši pristup dok trenirate.

5. Vozite bezbedno
Na kraju, ne zaboravite poduzeti neke sigurnosne mjere. Dvaput i trostruko provjerite stabilnost vašeg bicikla prije nego što krenete i počnete s vježbanjem. Takođe ćete želeti da malu decu i krznene prijatelje držite u zasebnoj prostoriji. Prsti i repovi se mogu zaglaviti u rotirajućim komponentama, stoga planirajte u skladu s tim.

I tek tako, spremni ste da se kotrljate – ‘hm, mislimo na okretanje? Semantiku na stranu, nadamo se da ćete imati sjajnu vožnju!