Kako se obući za kišnih dana

Kiša u prognozi? To nije razlog da se ne vozite.

Sviđalo vam se to ili ne, ima dana kada će kiša padati. Amsterdam, Brisel i Kopenhagen imaju neke od najviših stopa prijevoza biciklom na zapadnoj hemisferi, a ujedno su i najkišljivije vrijeme. Pa, kako to rade? Otišli smo tamo da saznamo.

 

Sve je u pripremi

Osim pozitivnog mentalnog stava, najbolje što možete učiniti kada kiša jednostavno neće nestati je dodati nekoliko osnovnih odjevnih predmeta u svoju kolekciju. Nekoliko sati u sedlu sa stalnom danskom kišom otkrilo je neke jasne osnove.

 

Naša omiljena kišna jakna

Održavanje jezgra suvim i toplim održavaće vaš duh vedrim. Volimo produžene rukave i spušteni rep na biciklističkoj jakni Velocis Stormshell zbog dodatne pokrivenosti koju pruža kada ste u biciklističkoj poziciji.

 

 

Naše omiljene pantalone

To su tajice za kojima posežemo kad se stvari pokvase. Kad kiša udari ove negativce, ona se skupi i jednostavno slije sa površine. To je gotovo kao biti pečat na biciklu. Ako hulahopke nisu vaša stvar, isprobajte hlače Bontrager OMW za kasniju toplinu sezone.

 

 

Naše omiljene rukavice

Držanje je važno po kiši, a rukavice pomažu da vaši prsti budu topli i okretni. Ove rukavice će vam održavati ruke suvim i pod kontrolom.

 

 

Naše omiljene navlake za cipele

Nemate biciklističke cipele? Većina presvlaka za biciklističke cipele dolazi sa dovoljno rastezanja da stane preko radne cipele i patike. Pro savjet – ako nosite high-tops ili čizme i želite ih održati na suvom, kupite navlaku za cipele veličinu ili dvije veće od one koju obično koristite.

Spakujte komplet za njegu

Putni komplet s nekoliko jednostavnih potrepština doista je sve što vam treba za brzo dotjerivanje nakon što stignete na odredište. Počnite s malim i spakujte putne potrepštine za dotjerivanje i pogledajte kako to ide. Brzo ćete shvatiti što vam treba, a što ne.

Komplet suve odeće držite u kancelariji

U Mad Menima postoji scena kada glavni junak emisije poseže u ladicu svog uredskog stola za čistom košuljom nakon noći karotiranja sredinom 20. stoljeća. Isti nivo pripremljenosti može mnogo koristiti putnicima u biciklizmu. Suvi komplet odjeće u kncelariji spreman za odlazak, pravi je potez za svakog bajkera.

Dodajte bokobrane na svoj bicikl

Jedna stvar koja se ističe kada gledate bicikle u gradovima s puno putovanja na posao je da gotovo svi bicikli imaju blatobrane. To je jednostavna, učinkovita i relativno jeftina nadogradnja kako biste svoj bicikl pripremili za mokro vrijeme.


Tekst i materijal preuzeti sa https://blog.trekbikes.com/