Kako se obući kad vjetar neće popustiti

Ne dopustite da vas vremenski vjetar sruši. Evo šta obući u vjetrovite dane.

Kada je vjetrovito, olujno i uopšte neugodno, vodonepropusna ili vodootporna oprema sprečit će vas da ne skratite vožnju. Prava jakna dobar je početak vašeg kompleta za loše vremenske prilike, ali pobrinite se da pokrijete i ruke i noge. Ovi često zanemareni ekstremiteti mogu vam uništiti vožnju, a posebno su osjetljivi na hladnoću kada nisu zaštićeni.

 

Ako ćete raditi samo jednu stvar, pobrinite se da ulažete u vodonepropusnu jaknu. Preporučujemo Bontragerov Circuit Stormshell zbog njegove pakiranosti i prozračnosti.

 

Dalje, željet ćete pokriti svoje ekstremitete! Bontrager neoprenska rukavica savršen je dodatak za ruke za upitno vrijeme zahvaljujući vodootpornim šavovima i silikonskom otisku na dlanu i prstima kako ne biste izgubili stisak.

 

Biciklistička čarapa od termalne vune Bontrager Race Crew svojim će brzim sušenjem pređe od Merino vune održavati ugodna, suha i ugodno topla stopala na vrućim vjetrovima.

Na kraju, poželjet ćete pokriti glavu (s više od kacige). Vrućina vam curi kroz glavu, a posljednje što želite je da budete mokri I hladni, sve dok se borite protiv protuvjetra. Preporučujemo Bontrager termalnu biciklističku kapu za jednostavno nanošenje slojeva ispod kacige. Termo tkanina zarobljava tjelesnu toplinu i odvaja vlagu, održavajući vas toplim i suhim.

 

I upamtite – nema lošeg vremena, već samo lošeg izbora odjeće! Nadogradite ovaj ormar i vozit ćete se bez obzira na vremenske prilike.

 

Tekst i materijal preuzeti sa https://blog.trekbikes.com/